0Vare(r)

Du har ingen varer i din kurv endnu.

Produktet blev tilføjet til din kurv.

USA er i dag verdens fjerdestørste vinproducent.

Hvidvins produktionen var i begyndelsen meget baseret på de kendte druer og distrikter samt ofte af sødlig stilart.

Nu produceres der mange forskellige varianter og i mange forskellige stater. Det er dog stadigt Chardonnay-hvidvinene der dominerer, men de står langt fra alene.

Ikke blot har kvaliteten nået til meget højt niveau på Chardonnay-udgaverne - det gælde også versioner lavet på Saugivnon Blanc, Riesling med mange flere.

Amerika er et af de få lande i verden, hvor alle stater i landet producere vin, dette giver i sagens natur, stor alsidighed i vinene fra Amerika.

Når dette er sagt står Californien altså for hele 90-95 % af den samlede produktion. Alt imens New York og Washington står for 4 % af produktionen, hvilket ikke efterlader særligt meget til resten af landet.

Klimaet i Californien er noget køligere end i oversøiske lande. De allerbedste forhold for, at producere top hvidvine findes i North Coast området Napa Vally, Solano og Sonoma.

I starten af 1960erne slog vin pionere sig ned langs den solrige kyst i Californien og i dag har denne stat et vinstoks areal på ca. 132.000 Ha.

Vin fra USA bliver som oftest produceret på de franske druer som feks Cabernet Cauvignon, Merlot og Chardonnay.

Men amerikanerne har dog også deres egen druesort Zinfandal. Denne har dog vist sig for få år tilbage, gennem DNA undersøgelser at være den samme som den italienske drue Primitivo.

Amerikansk Hvidvin

   

1 vare(r)

   

1 vare(r)