0Vare(r)

Du har ingen varer i din kurv endnu.

Produktet blev tilføjet til din kurv.

Dourodalen i Portugal er portvinens hjemland, men omkring to tredjedele af portvinene bliver stadigvæk lagret i Vila Nova de Gaia ved flodbredden over for Porto.

Vinen bliver efter en kort gæring tilsat en neutral brændevin, aguardente, for at den kunne holde til transporten til hovedmarkedet England.

Gæringen stoppes, når gærcellerne dør, og restsukkeret bevares. Grundportvinen er skabt: sød og hed med 19 – 20 % alkohol svarende til den danske afgiftsbetegnelse hedvin.

Der produceres mindre hvid end rød portvin, og de findes som tør til meget sød.

Der er intet så lækkert som, at afrunde en dejlig middag med et glas portvin til desserten.

De flester drikker portvin til søde desserter, men portvin er også suveræn til feks stærke oste eller tunge kødretter.

Portvin

   

4 vare(r)

   

4 vare(r)