0Vare(r)

Du har ingen varer i din kurv endnu.

Produktet blev tilføjet til din kurv.

Italiensk hvidvin

Italien er danskerne foretrukne vinland, og landet byder på et stort og lækkert udvalg af hvidvine. Italienerne benytter både lokale, som de er ret loyale overfor, men også internationale druer, dette giver mange spændende og forskellige sammensætninger, muligheder når der skal vælges hvidvin til maden eller blot til at nyde.

Italiensk hvidvin forbindes ofte med tørre hvidvine, og de fleste danske vinkøbere har tit stiftet bekendtskabmed dette i form af en flaske Soave fra Veneto, en Orvieto fra Umbria eller en Trebbiano d’Abruzzo fra Abruzzo. Italiensk hvidvin er heldigvis meget andet og mere end blot dette.

I samtlige italienske regioner er producenterne meget loyale overfor områdets lokale druesorter, og det gælder også for hvidvinens vedkommende. Hver region eller zone har sine lokale druer, og de giver resultater, som er meget interessante at udforske.

I Piemonte finder vi f.eks. Cortese di Gavi, på Sardinien er der Vermentino di Sardegna, i Friuli-Venezia Giulia har de Ramandolo, i Toscana har man Vernaccia di San Gimignano, i Campania de ædle Greco di Tufo og Fiano di Avellino, og på Sicilien er der Cerasuolo di Vittoria – også ned igennem hele Italien, dog mest i nord, dukker den allestedsnærværende Trebbiano-drue op, enten som en såkaldt enkeltdruevin eller som tilskudsdrue til de andre store hvidvine.

Trebbiano er den mest brugte grønne italienske drue, så er Chardonnay absolut den mest udbredte internationale grønne drue i Italien. Chardonnay har som vi alle ved en masse goodwill med sig fra Frankrig, men også i Italien produceres der altså store hvidvine på denne drue. Interessant nok blandes den ofte med, gæt… den generøse Trebbiano, og også her kan det, som allerede bevist give store resultater.

Der drikkes dog ikke udelukkende tørre hvidvine i Italien. Derfor finder vi også sødlige, hvide dessertvine, primært i Midtitalien, f.eks. i Emilia-Romagna, hvor de elsker det søde på flaske, men også i Toscana er med på dessertvinsvognen, hvor hver zone har sin egen lokale Vin Santo.

Italiensk hvidvin

8 vare(r)

8 vare(r)