0Vare(r)

Du har ingen varer i din kurv endnu.

Produktet blev tilføjet til din kurv.

Italiensk rødvin

Italiensk rødvin er højt elsket overalt i verden, og det gælder i højste grad også i Danmark.

Men med langt over tusind registrerede druer har Italien uendeligt meget mere at byde på end de nævnte rødvine.

Kvalitetsmæssigt ligger Piemonte og Toscana helt i front, hvad gælder italiensk vin. De to regioner repræsenterer tilsammen barolo, barbaresco, brunello og chianti - fire vintyper, som er blandt verdenseliten.

Med Gardasøen og Veneto regionen i nord - og mange danskeres foretrukne ferieområde, er vine som ripasso og amarone strøget helt til tops i danskernes bevidstehed. 

Derudover følger en lang række andre regioner, som også laver god vin, alle med deres eget særpræg. Netop det store antal regioner, er en af de ting som gør det italienske vinland interessant.

Der er 20 regioner i Italien og der er kolossal forskel på vinene fra nord mod syd. De nordlige er generelt mere elegante, mens de sydlige har mere varme, sødme og fylde.

Den italienske vinproduktion og vinhandel er præget af kooperativer og større handelshuse snarere end af mindre, selvstændige vindyrkere. Det skyldes bl.a., at op mod halvdelen af Italiens vinejendomme er på under 1 ha.

Også i nyere tid har vin spillet en stor rolle i Italiens kulturhistorie. Hvor et måltid uden vin i en italiensk familie vil være utænkeligt.

Hvis vi bare ser tilbage til 70'erne var Italien kendt for prisbillige letvægtere inden for Soave, Frascati, Valpolicella og ikke mindst Chianti i den berømte/berygtede bastflaske.

I dag hører Italiens bedste vine imidlertid til blandt verdens bedste, og selv om visse regioner er et godt stykke foran andre, er det virkelige potentiale i Italien først nu ved at vise sig.

Intet andet sted i verden er en så omsiggribende revolution sket så hastigt.

Interessen for italiensk kultur og gastronomi uden for Italien har skabt et stigende internationalt marked for italiensk vin. Dette sammen med en øget interesse for kvalitetsvine i Italien har ændret italiensk vinproduktion fra kvantitet til kvalitet.

Italien

12 vare(r)

12 vare(r)